Projecten

Projecten

Zangervaring? Passie voor muziek? Op zoek naar een uitdaging? De  korte muziekprojecten van Muziek geeft energie zijn precies wat u zoekt! In korte tijd aan de slag met een muziekstuk of thema, in kleine bezetting met andere muziekliefhebbers in een informele sfeer, onder professionele begeleiding en dan... uitvoeren op een mooie locatie.

Bekijk het aanbod en meld u aan! Graag tot ziens op de repetities of als onze gast bij één van de uitvoeringen!
Komt u kijken?
De repetities voor El Fuego gaan van start! Op zondag 28 januari voeren we dit mooie Spaans-Latijnse programma uit.

U bent van harte welkom bij één van de uitvoeringen!

Uitvoeringen
We zingen Spaanse en Zuid-Amerikaanse villancicos. De kleurrijke melodieën en de vurige dynamieken van deze volksmuziek zijn gebaseerd op middeleeuwse dansmotieven. 

We zingen onder andere El Fuego van Mateo Flecha (1481–1553), Lágrimas de mi consuelo van Antonio Cebrián (1520–?) en Antes que comáis a Dios van Francisco Guerrero (1528–1599).
Doe je mee?

De volgende koorprojecten gaan binnenkort van start. Je kan je nog aanmelden!
Hoe werkt het?
In de veelzijdige voorstelling Totentanz (Hugo Distler, 1934) geven verteller, dwarsfluit en zangers de doden een stem.
De grijsaard, de jonkvrouw, de keizer, de schipper… in veertien verzen en liederen worden verschillende personages door de dood opgehaald. Luister naar hun verhaal en zie ze dansen.

Wie ooit een Evening Prayer bijwoonde in een Engelse kerk of kathedraal is voor altijd verkocht. De Engelse composities uit de zestiende en zeventiende eeuw zijn zowel meesterlijk als aansprekend. 

We zingen onder andere Almighty van Orlando Gibbons (1583–1625), de Funeral Sentences van zijn vriend Thomas Tomkins (1572–1656) en de Nicene Creed van tijdgenoot Richard Farrant (c.1525–1580).
Aan de slag met de meesterlijke werken van deze eigentijdse Estse componist. Laat je meevoeren door de mystieke samenklanken van zijn composities, zoals het Magnificat en het Da Pacem, en de traditionele muziekstijl die doorklinkt in zijn Bogoroditse Dyevo. Stuk voor stuk juweeltjes die je gezongen moet hebben.
Repetities
De repetities voor dit koorproject zijn op de woensdagen 14 en 21 februari, en 7, 14 en 21 maart van 19.45 tot 22.00 uur. 

Uitvoeringen
We voeren het programma twee keer voor publiek uit, op zondag 25 maart 14:00 en om 15:30 uur, in een mooie ruimte in de binnenstad van Deventer.

Deelname
Deelname kost €90 per persoon. Je hebt een partituur nodig. Deze kun je voor €7 bij mij bestellen. Wil je meedoen? Leuk! Meld je dan aan via de knop "Aanmelden" bovenaan, of stuur een e-mail.

Repetities
De repetities voor dit koorproject zijn op de zaterdagen 17 en 31 maart, en 7 en 14 april van 10:00 t/m 12:45 uur. 

Uitvoeringen
We voeren het programma twee keer voor publiek uit, op zondag 15 april om 14:00 en om 15:15 uur, in een mooie ruimte in de binnenstad van Deventer.

Deelname
Deelname kost €90 per persoon.

NB: De sopraansectie van The Blessed Light is compleet; aanmeldingen voor alten, tenoren en bassen staat nog open. 
Repetities
De repetities voor dit koorproject zijn op vier zaterdagen in juni: 2, 9, 16 en 23 juni van 9.30 tot 12.30 uur. 

Uitvoeringen
We voeren het programma twee keer voor publiek uit, op zondag 24 juni om 14:00 en 15:30 uur, in een mooie ruimte in de binnenstad van Deventer.

Deelname
Deelname kost €90 per persoon. Je hebt partituren nodig. Deze kun je tzt voor ongeveer €20 bij mij bestellen. 

Share by: