Wim

Even voorstellen: Wim Klaassen


Muziek geeft energie! 

Daar weet Wim alles van: hij heeft de muziek in zijn bloed zitten. 
Wim Klaassen is muzikaal zeer onderlegd en bezit het vermogen om zijn kennis en liefde voor de muziek over te brengen op anderen. 

Zijn wens is om mensen te begeleiden op hun persoonlijke muzikale reis, en ze op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de vele facetten van de muziek.


Vanaf jonge leeftijd speelde muziek een belangrijke rol in Wim zijn leven. Hij speelde piano, zong in een jongerenkoor en ging daar later ook begeleiden, repetities leiden en dirigeren. In zijn studententijd deed hij nog meer ervaring op als dirigent en behaalde hij zijn diploma voor amateurkoordirectie. Later volgde Wim de vakken koordirectie en klavecimbel aan het conservatorium in Zwolle. Sindsdien is Wim dirigent van een aantal amateurkoren. Hij brengt met deze koren een breed repertoire aan liederen, van Oude muziek uit de Renaissance tot close harmony van popmusici uit de 21e eeuw.
Naast zijn werk als musicus, houdt Wim zich bezig met natuurkunde, ICT, vreemde talen en salsa. Wim is getrouwd en heeft twee dochters.
Share by: